joi, 4 mai 2017

Noaptea eclipsei (Lumi la Răspântie #3) de Antoinette Wornik

Federatia Terra, aflata sub conducerea Cupolei, intreprinde calatorii temerare in spatiul cosmic. Insa satelitul lui Jupiter, Europa, ascunde sub crusta sa de gheata panze bogate de apa limpede, dar si pericole nebanuite. Din vointa acestei planete organice ia nastere Matca, o putere necunoscuta, planuind sa transforme entitatile cu inteligenta artificiala de pe Terra intr-o noua civilizatie, postumana. Dar neamul atlant al Inteleptilor Haruni, cei care vegheaza de milenii toate formele de viata create din gandirea Marii Constiinte, trimite semne si mesageri catre pamanteni, vestindu-i asupra primejdiei.

Al treilea volum al seriei LUMI LA RASPANTIE pune intrebari dnascute din realitatea prezentului: Exista oare riscul ca inteligenta artificiala sa se emancipeze de sub tutela umana? Ar putea ea sa atinga complexitatea naturii biologice, devenind o noua specie, cu o constiinta superioara civlizatiei noastre?

Noaptea eclipsei ne indeamna sa meditam la valorile umane fundamentale: increderea, iubirea, dorinta de cunoastere, speranta, puterea de sacrificiu. O carte despre forta si vulnerabilitatea omului si a civilizatiei careia i-a dat nastere.

Niciun comentariu: