vineri, 31 martie 2017

Proscrisul de Michael Morpurgo

„Povestile te fac sa gandesti si sa visezi; cartile te fac sa vrei sa pui intrebari.“  Michael Morpurgo

Ramas fara adapost si pierdut intr-o padure intunecata si amenintatoare, tanarul Robin este salvat de o banda pestrita de proscrisi. Dorinta lui cea mai mare e sa faca dreptate tuturor napastuitilor si sa puna capat o data pentru totdeauna tiraniei serifului de Nottingham. Iar alaturi de prietenii sai Robin gaseste curajul de a deveni un erou de legenda.

Michael Morpurgo este unul din cei mai talentati povestitori britanici contemporani. Farmecul romanelor sale consta atat in placerea de a povesti, cat si in usurinta cu care le deschide copiilor apetitul pentru aventura si cunoasterea unor lumi trecute sau exotice.
A scris peste o suta de carti si a castigat numeroase premii, printre care Smarties Award, Blue Peter Book Award si Whitbread Award, iar in 2006 i s-a acordat Ordinul Imperiului Britanic.
Povestile sale au fost adaptate de multe ori pentru scena sau pentru micul ecran, iar intre 2003 si 2005 a fost Children Laureate, rol care l-a purtat prin toata Marea Britanie ca sa le inspire copiilor bucuria de a citi povesti.

Niciun comentariu: