duminică, 15 ianuarie 2017

Recenzie Colți-Lungi (Uniunea Triburilor #1) de Alex Cuc

Într-o lume modernă, în care oamenii sunt tot mai înstrăinați unii de alții și, în același timp, de Natură, ultimele triburi băștinașe de pe Amazon luptă împotriva urbanizării ce amenință jungla.

„Fără-Gură alerga cât putea de repede, cu toată agilitatea trupului său suplu. Evita cu ușurință lianele care urcau și coborau, apoi, până la pământ, sărea sprinten peste rădăcinile încâlcite și se strecura ca o umbră printre trunchiurile copacilor.” Povestea care aduce față în față, în încleștarea unei confruntări fără precedent, forța Naturii și lăcomia lumii civilizate începe într-un ritm alert și ne ține cu sufletul la gură până la ultima pagină. În numele progresului, albii distrug întinderi imense din jungla amzoniană, înlocuindu-le cu beton și fier. Băștinașii sunt transformați în mână de lucru ieftină și par a fi condamnați la nefericire.

În vârtejul războiului dintre junglă și oraș, se conturează personalitatea emblematică a lui Colți-Lungi, căpetenia nemuritoare a celui mai mare trib. Deși se bazează pe experiența unei vieți de 500 de ani, Colți-Lungi are chipul unui puștan de numai 19. Este războinic, dar și întelept; se simte legat de Amazon și de secretele sale magice, dar este și absolvent al universităților Harvard și Sorbona. Are puteri ieșite din comun și o legătură deosebită cu zeitatea mărețului fluviu, Dha`ba`ta, dar este și un fan împătimit al trupei AC/DC. Sub conducerea sa, triburile amazoniene se unesc și pornesc lupta împotriva unor dușmani redutabili.

În același timp, zeitatea malefică ce sălășluiește în fluviu, Kurupuri, încearcă să profite de situație, pentru a pune stăpânire pe sufletele tuturor. Suspansul crește încă și mai mult când jurnalista Sarah Reed, aflată în căutarea unui subiect demn de Premiul Pulitzer, sosește de la New York direct în inima conflictului dintre Colți-Lungi și invadatorii albi. Rolul ei va fi crucial, iar războiul… nu ia sfârșit după prima luptă!

Dacă v-a atras atenția acest volum și doriți să-l citiți, îl puteți achiziționa de pe site-ul Grupului Editorial All. Mulțumesc Grupului Editorial All pentru acest volum și pentru tot sprijinul acordat.

Un volum palpitant și dinamic, Colți-Lungi explorează teritorii sălbatice și necunoscute și ne poartă într-o expediție printr-o lume învăluită în taine, umbre și superstiții, în care trecutul și prezentul se contopesc.
Departe de junglele de beton în care trăim, ascunse în sălbăticia Amazonului, triburi străvechi de războinici viteji poartă un război pentru viață și libertate cu cel mai mare inamic al omenirii, omul însuși. Brutali, primitivi, bizari și înfiorători, în viziunea societății moderne, membrii tribului trăiesc izolați în jungla stăpânită de natură, pericole și moarte, ținându-i la distanță pe toți cei care încearcă să le invadeze teritoriul și să pună stăpânire pe bogățiile pământului care le-a aparținut dintotdeauna.
Un erou conturat cu atenție, care cucerește cititorul de la primele pagini cu îndrăzneala și curajul lui, Colți-Lungi este un lider devotat tribului pe care îl protejează de sute de ani și un luptător iscusit și abil.
Menit să-și salveze tribul de la extincție, Colți-Lungi s-a adaptat cu ușurință trecerii secolelor și a învățat că cea mai bună armă este cunoașterea inamicului. Un războinic neînfricat care recurge la violență doar când este nevoit să-și apere poporul, dar care nu ezită și nu se teme să înfrunte moartea pentru a-și salva tribul. Colți-Lungi este personajul capabil de orice sacrificiu, care nu se lasă niciodată învins, indiferent cât de potrivnică îi este soarta.
Impulsivă și curioasă, Sarah se trezește prinsă într-un război pe care îl crede pierdut încă de la început, dar cu a cărui cauză începe să empatizeze pe măsură ce descoperă lumea uluitoare în care a pătruns. O femeie modernă și rațională, obișnuită să se afle in postura de martor al jurnalistului, Sarah este luată prin surprindere de secretele neașteptate care îi sunt dezvăluite, de modul în care băștinașii privesc lupta dintre întuneric și lumină, tradiții și modernism și de încrâncenarea cu care aceștia se opun distrugerii lumii lor, refuzând să privească progresul drept benefic pentru junglă.
Vulnerabilă și supusă greșelii, Sarah pătrunde într-o lume în care monștrii sunt mai reali și mai aproape decât oricând, în care entități stranii și puternice își poartă bătălia veșnică pentru salvarea sau coruperea sufletelor, iar echilibrul dintre bine și rău  poate fi terturbat pentru totdeauna de soarta ultimei lupte.
Lipsit de scrupule și compasiune, Luke cel Roșu este imaginea personajului negativ absolut, avid de putere și feroce, un mercenar pentru care crima, violența și ambiția merg mână în mână și sunt o a doua natură. Plăcerea evidentă pe care acesta o simte când inspiră teroare, brutalitatea cu care își atacă victimele și setea neostoită de sânge conturează personalitatea sadicului care cedează cu plăcere în fața întunericului care sălășluiește în el, dezlănțuind haos și moarte în calea lui.
Descrierile ample și confruntările primejdioase transformă Colți-Lungi într-o poveste captivantă cu personaje complexe și scene pline de acțiune, care te atrage într-o lume plină de neprevăzut, mister și viață,

Un comentariu:

Elena P spunea...

Am castigat cartea asta la un Giveaway organizat de autor pe Goodreads si cand am citit descrierea am fost super incantata.Cartea a ajuns la mine si m-am apucat de ea imediat...a fost captivanta in primele pagini...apoi am ajuns la partea in care cele 2 lumi se intalnesc si am fost dezamagita.Pur si simplu nu mai eram in poveste,parca nu se mai lega ca la inceput.Sa nu mai mentionam greselile!O sa fiu rea si o sa spun ca este una din cartile pe care le-am citit,dar ma bucur ca NU am dat bani pe ea!