vineri, 1 aprilie 2016

Recenzie Bătălia din Labirint (Percy Jackson şi Olimpienii #4) de Rick Riordan

Ameninţarea maleficului stăpân al timpului, titanul Cronos, este din ce în ce mai aproape. Percy Jackson, curajosul semizeu, se vede nevoit să pornească într-o nouă misiune periculoasă pentru a salva atât lumea muritorilor, cât şi pe cea a zeilor.

Când în joc este soarta Olimpului şi a taberei semizeilor, soluţia rămasă este una dintre cele mai înfricoşătoare: traversarea Lumii Subpământene, în căutarea lui Dedal, geniul legendar al Antichităţii, singurul care îi poate ajuta pe Percy şi pe prietenii lui să oprească înaintarea armatei monştrilor prin Labirintul său.

Amuzantă şi antrenantă, Bătălia din Labirint vă va ţine cu sufletul la gură, urmărind confruntările lui Percy, Annabeth şi Grover cu empuse, telechini şi tot soiul de creaturi apărute din bezna împărăţiei lui Hades. 

Mulțumesc Grupului Editorial Art pentru acest volum și pentru tot sprijinul acordat. Dacă v-a atras atenția acest volum și doriți să-l citiți, îl puteți achiziționa de pe site-ul Grupului Editorial Art.

RECENZIE.
O combinație de mitologie greacă, aventuri și romantism, Bătălia din Labirint continuă seria Percy Jackson și Olimpienii cu încă un volum încărcat de mister și magie, desfășurat într-o lume în care supranaturalul se împletește realitatea, iar acțiunea cu umorul.
În încercarea de a stopa planurile întunecate ale titanului Cronos și invadarea Taberei Semizeilor, Percy este nevoit să pătrundă în Labirint alături de prietenii săi și să înfrunte tunelele pline de pericole, capcane și creaturi înfiorătoare ale acestuia.
Evoluția lui Percy față de băiatul nesigur, uneori înspăimântat și impulsiv din primul volum este mai mult decât evidentă în Bătălia din Labrint. Vizibil maturizat în urma întâmplărilor prin care a trecut în ultimii ani, Percy devine treptat un erou puternic și curajos, loial și nobil, încrezător în forțele proprii și responsabil. Devotamentul față de prietenii săi, spiritul de sacrificiu și voința de fier care îl caracterizează pe Percy conturează un personaj care luptă fără să ezite pentru dreptate și care pune binele celor dragi lui înaintea propriei siguranțe.
În acest volum, Anabeth refuză în continuare să accepte faptul că uneori este imposibil să-i salvezi pe toți cei care la ții și că Luke nu mai este același băiat care i-a fost cândva apropiat. Înțeleaptă, independentă și rațională, Anabeth este măcinată de această dată de emoții intense și sentimente contradictorii, de decizii dificile, nesiguranță și incertitudini.
Personajele secundare sunt construite în mod realist, cu defecte și calități, slăbiciuni și temeri, marcate de alegerile pe care sunt nevoie să le facă și de repercursiunile acestora.
Sfâșiat între bine și rău, între dorința de a se răzbuna și cea de a fi acceptat, cu inima frântă de moartea surorii lui și plin de resentimente, Nico este un antierou care se zbate la granița dintre lumină și întuneric, un băiețel teribil de singur și neînțeles, un personaj complex și interesant.
Loial, sincer, protector și inocent, Tyson este în continuare unul dintre personajele mele preferate. Viața acestuia din adâncul mării, afecțiunea sinceră pentru Percy, blândețea și răbdarea lui m-au făcut să-l îndrăgesc și să-mi doresc ca relația dintre cei doi frați să devină mai apropiată în următorul volum.
Lumea fantastică imaginată de autor, confruntările brutale, atmosfera întunecată, scenele dramatice și momentele emoționante conturează o poveste captivantă despre prietenie, sacrificii, familie, secrete și pierderi dureroase.
O adaptare modernă a legendelor care au fascinant dintotdeauna cititorii și o luptă dramatică între bine și rău. Bătălia din Labirint este un volum plin de de suspans, răsturnări de situație și neprevăzut, o lectură palpitantă și uluitoare, completată de stilul inconfundabil al autorului Rick Riordan.

Niciun comentariu: