duminică, 17 ianuarie 2016

Regina zăpezilor de Joan D. Vinge

După 150 de ani de domnie, timpul Reginei Zăpezilor se apropie de sfârșit. În curând, poarta galactică ce leagă planeta Tiamat de alte lumi se va închide și vremea Iernii se va termina odată cu venirea la putere a Verii. 

Dar nu este totul pierdut dacă planul lui Arianrhod, Regina Iernii cea coruptă și veșnic tânără, se va împlini. De cealaltă parte a lumii, Moon, unul dintre oamenii Verii, este prinsă în mrejele urzelilor Reginei și va trebui să lupte cu toate forțele pentru a împiedica un viitor sumbru.

„Dacă vă plac romanele space opera, pline de mistere vechi de milenii, tehnologii fantastice și ticăloși irecuperabili, atunci, sigur vă veți îndrăgosti de Regina Zăpezilor de Joan D. Vinge.“  io9.com

Joan D. Vinge s-a născut pe 2 aprilie 1948 în Baltimore, Maryland, a crescut în San Diego, studiind antropologia la San Diego University, după care a petrecut câtiva ani în California. A publicat prima povestire, The Soldier, în 1974, în numarul 14 al revistei Orbit. Considerată acum una dintre „reginele“ SF-ului, Joan D. Vinge a câstigat două premii Hugo pentru romanul scurt Eyes of Amber (1977) și pentru romanul The Snow Queen (1980). Printre celelalte romane pe care le-a semnat se numără Catspaw, The Summer Queen, Tangled Up in Blue sau The Heaven Chronicles. A scris, de asemenea, numeroase adaptări literare după scenarii de film.

Niciun comentariu: