joi, 30 aprilie 2015

Concurs Onix si Anna in vesmant de sange

Incepand de astazi puteti participa la un nou concurs organizat cu sprijinul Editurii Leda. Castigatorii concursului vor putea primi unul dintre cele doua volume puse in joc, Onix si Anna in vesmant de sange.

Cerinte:
1. Dati like paginiilor de Facebook Leda, Corint si Corint Junior
2. Distribuiti (share) concursul pe Facebook

Lasati un comentariu cu numele cu care ati dat like paginilor de facebook Leda, Corint si Corint Junior, link-ul share-ului si volumul pe care va doriti sa-l castigati.
Concursul se desfasoara intre 30 aprilie si 28 mai.
Castigatorii concursului vor fi alesi prin tragere la sorti.

Multumesc Grupului Editorial Corint pentru sansa de a organiza acest concurs, pentru minunatele volume oferite si pentru tot sprijinul acordat.

miercuri, 29 aprilie 2015

Castigatoarea concursului Insurgent

Castigatoarea concursului Insurgent organizat cu sprijinul Editurii Leda, a fost aleasa prin tragere la sorti cu ajutorul site-ului random.org.

Castigatoarea este Andreea Ilie.
Felicitari si lectura placuta :)

Castigatoarea este rugata sa confirme printr-un comentariu la aceasta postare ca a aflat ca este castigatoare si sa-mi trimita un mail la adresa madalinacionca@yahoo.com cu datele personale (nume, prenume, adresa si numarul de telefon).

Daca in termen de 7 zile, castigatoarea nu-si revendica premiul, urmatoarea persoana din lista va fi desemnata castigatoare.

Multumesc Editurii Leda pentru sansa de a organiza acest concurs, pentru volumele oferite si pentru tot sprijinul acordat.

marți, 28 aprilie 2015

Castigatoarea concursului Focul

Castigatoarea concursului Focul organizat cu sprijinul Editurii Leda, a fost aleasa prin tragere la sorti cu ajutorul site-ului random.org.

Castigatoarea este Diana.
Felicitari si lectura placuta :)

Castigatoarea este rugata sa confirme printr-un comentariu la aceasta postare ca a aflat ca este castigatoare si sa-mi trimita un mail la adresa madalinacionca@yahoo.com cu datele personale (nume, prenume, adresa si numarul de telefon).

Daca in termen de 7 zile, castigatoarea nu-si revendica premiul, urmatoarea persoana din lista va fi desemnata castigatoare.

Multumesc mult Editurii Leda pentru sansa de a organiza acest concurs, pentru volumele oferite si pentru tot sprijinul acordat.

sâmbătă, 25 aprilie 2015

Recenzie Hotul cuantic (Jean le Flambeur #1) de Hannu Rajaniemi

Excentricul Jean le Flambeur este un hot postuman. Are stiinta de a fura gandurile si timpul sau obiecte vechi de pe planeta Pamant, aflate acum in posesia aristocratilor din Orasele Miscatoare de pe Marte.

In ciuda abilitatilor sale, Jean, ale carui origini sunt invaluite in mister chiar si pentru el, face o greseala si ajunge in Inchisoarea Dilema.

Salvat de misterioasa Mieli si nava ei seducatoare, i se ofera o sansa unica: sa isi recastige libertatea si memoria pierduta, daca accepta provocarea de a duce la bun sfarsit o spargere asa cum n-a mai dat niciodata.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Nemira.
Multumesc Editurii Nemira pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Acţiunea volumului se desfăşoară într-un viitor îndepărtat, în care planetele au fost teraformate, din dorinţa de a recrea un nou Pământ, într-o lume uluitoare în care timpul este moneda de schimb, iar odată ce acesta se sfârşeşte, oamenii devin captivi în trupurile uriaşe ale unor roboţi numiţi Tăcuţi.
Lumea creată de autor este fascinantă, unică şi uneori copleşitoare, datorită terminologiei ştiinţifice şi a tehnologiei superioare care sunt introduse încă de la începutul volumului. Cu toate acestea, pe măsură ce lectura avansează, universul imaginat de autor prinde contur în paginile cărţii, dezvăluindu-ne o societate futuristă în care oamenii au devenit aproape nemuritori.
În această lume, locuitorii oraşului Oubliette folosesc gevulotul pe post de scut pentru a-şi proteja intimitatea şi pentru a-şi ascunde emoţiile, sentimentele şi identitatea. Încercând să-şi controleze şi să-şi limiteze interacţiunile cu alţi membri ai societăţii, oamenii îşi dezvăluie prezenţa doar în agore, spaţii în care nimeni nu-şi poate învălui identitatea în gevulot. Cu toate acestea, trecutul şi istoria oraşului sunt conectate şi disponibile în exomemoria publică care poate fi accesată de oricine.
Mintea umană a evoluat cu ajutorul tehnologiei, amintirile pot fi descărcate şi împărtăşite, iar conştiinţa fiecărui individ poate fi transplantata într-un trup nou, reuşindu-se astfel ca oamenii să trăiască chiar şi sute de ani.
Hoţul cuantic se deschide cu personajul principal, Jean le Flambeur, un hoţ întemniţat într-o închisoare de maximă siguranţă, in care este forţat să poarte la nesfârşit o bătălie pentru supravieţuire şi evoluţie cu el însuşi. Ajutat să evadeze de o femeie misterioasă numită Mieli, Jean este nevoit să pornească într-o călătorie periculoasă pentru a descoperi adevărul despre trecutul său şi pentru a recupera amintirile pe care s-a străduit să le ascundă cu ani în urmă.
Volumul este narat din perspectiva lui Jean, un fost hoţ faimos şi genial, a detectivului Isidore şi a lui Mieli, iar fiecare personaj în parte este bine conturat şi complex.
Student la arhitectură, Isidore lucrează ca detectiv pentru Tzaddiki, justiarii mascaţi care protejează cetăţenii oraşului şi care investighează toate infracţiunile care au loc în Oubliette. Inteligent, perspicace şi calculat, Isidore este renumit pentru rezolvarea celor mai dificile cazuri şi pentru discreţia de care dă dovadă.
Decis să-şi schimbe viitorul, Jean şi-a îngropat trecutul şi toate amintirile, iar acum este nevoit să redescopere secretele care l-au împins să ia această decizie. Prins într-un păienjeniş de mistere şi conspiraţii care îşi au originea la începutul lumii postumane, Jean apelează la abilităţile sale pentru a o regăsi pe cea care are toate răspunsurile la întrebările sale.
Mieli, salvatoarea şi totodată temnicera lui Jean este o războinică cu un trecut învăluit în mister. O femeie inteligenta, o luptătoare iscusită înzestrată cu aripi şi armament avansat, Mieli încearcă să se concentreze pe misiunea pe care trebuie să o îndeplinească şi să ascundă pierderea care o motivează să nu renunţe.
O combinaţie de science fiction şi roman de mister, Hoţul Cuantic este un volum avangardist, provocator şi captivant, care atinge teme precum moartea şi nemurirea, libertatea şi captivitatea, o incursiune într-un viitor halucinant, o lectură ingenioasă şi impresionantă, desăvârşită de scenele pline de suspans şi momentele tensionate.

vineri, 24 aprilie 2015

Recenzie Delirium (Delirium #1) de Lauren Oliver

Se spune că leacul iubirii mă va face fericită pe veci.
Și întotdeauna am crezut asta.
Până acum.

Acum totul s-a schimbat.
Acum aș prefera să mă infectez cu iubire fie și numai o fractiune de secundă decât să trăiesc o sută de ani în minciuna.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Nemira.
Multumesc Editurii Nemira pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE. 
Intr-o lume in care iubirea este considerata o boala necrutatoare care le rapeste mintile, iar apoi viata celor afectati de ea, cercetatorii au gasit leacul sub forma unei operatii care le indeparteaza oamenilor abilitatea de a se atasa de alte fiinte si de a experimenta orice tip de sentiment.
Pana la varsta de optsprezece ani, cand sunt eligibili pentru a fi tratati, oamenii traiesc intr-o teama permanenta ca se vor infecta si-si vor pierde viata, teama sporita de regulile aspre care ii atentioneaza despre pericolele reprezentate de boala.
In aceasta lume, Lena, o adolescenta de saptesprezece ani, asteapta cu nerabdare ziua in care va fi operata si eliberata de teama ca, la fel ca si mama ei, va contacta aceasta boala. 
Lena este un personaj realist, in care orice cititor se poate regasi. La fel ca majoritatea dintre noi, la inceput, Lena este o fata obisnuita, care urmeaza regulile pe care a fost educata sa le respecte, care ii asculta pe adultii care ii spun ca stiu ce este mai bine pentru ea, pentru sanatatea si viitorul ei. 
Recunoascatoare rudelor care au crescut-o dupa moartea parintilor ei, Lena isi doreste doar sa fie vindecata si sa-si traiasca viata la fel ca ceilalti membri ai familiei ei, fara griji si teama. Bantuita de spectrul bolii care i-a rapus mama, Lena incearca din rasputeri sa nu lase indoielile sa-i puna stapanire pe ganduri si sa accepte deciziile liderilor societatii in care traieste fara sa-si puna prea multe intrebari despe justetea acestora.
Dar, pe masura ce ziua operatiei se apropie, Lena incepe sa observe cu groaza cat de brutala este lumea in care a crescut. Iar cand il intalneste pe Alex, un baiat misterios care o obliga sa deschida ochii si sa descopere adevarul despre dragoste si despre societatea rigida in care traieste, Lena isi da seama ca e dispusa sa faca orice sacrificiu, sa riste totul si sa indure orice persecutie pentru a nu inceta sa iubeasca.
Autoarea creioneaza intr-un mod realist evolutia Lenei, de la fata timida, linistita si obedienta, care nu ar incalca niciodata regulile, la tanara puternica, independenta si rebela care se rascoala impotriva nedreptatilor si care-si doreste sa fie libera si sa aiba dreptul de a alege.
In ciuda faptului ca societatea in care traieste Lena pare guvernata doar de dorinta de a-si proteja membrii de o boala teribila, treptat, odata cu personajul principal, descoperim adevarul si secretele care se ascund in spatele lumii aparent idilice. Lumea creata de autoare este una violenta, in care drepturile membrilor acesteia pot fi oricand suspendate sau retrase, daca exista banuiala ca acestia ar fi simpatizanti ai rebelilor care traiesc in afara granitelor. Raidurile politiei, patrulele care bantuie strazile pe timpul noptii, ora de stingere a carei incalcare este aspru pedepsita, dezvaluie dorinta conducatorilor acestei societatii de a-i supune pe oameni si teama ca acestia se vor opune operatiei si se vor alatura Invalizilor din Salbaticie.
In absenta sentimentelor, in absenta iubirii, lumea conturata de autoare este una sumbra, in care lupta pentru supravietuire si pentru salvare ii transforma pe oameni in sclavii inspaimantati si persecutati ai unui regim nemilos, care-si lipseste membrii de abilitatea de a simti afectiune, dragoste sau compasiune.

luni, 20 aprilie 2015

Recenzie Anna în veşmânt de sânge (Anna în veşmânt de sânge #1) de Kendare Blake

Cas Lowood a moştenit o vocaţie neobişnuită: uciderea celor morţi.

La fel ca tatăl său, Cas străbate ţara în lung şi-n lat împreună cu mama lui, o vrăjitoare inofensivă, şi cu pisica lor, care simte prezenţa duhurilor. El cercetează legende şi folclor local, încercând să ţină pasul cu morţii criminali, evitând lucrurile enervante precum viitorul şi prietenii.

Când ajung într-un oraş necunoscut căutând o fantomă pe care localnicii au botezat-o Anna în Veşmânt de Sânge, Cas se aşteaptă ca totul să decurgă conform planului: urmăreşte, vânează, ucide.

În schimb, el descoperă o fată prinsă într-o urzeală de blesteme şi mânie, o fantomă cum nu a mai înfruntat niciodată. Încă mai poartă rochia pe care a îmbrăcat-o în ziua din 1958, când a fost ucisă cu sălbăticie, o rochie odată albă, acum şiroind de sânge. De când a murit, Anna i-a ucis pe toţi cei care au îndrăznit să păşească în casa părăsită, în stil victorian, în care locuise.

Însă lui, dintr-un motiv oarecare, îi cruţă viaţa.

Multumesc Editurii Leda pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Leda.

RECENZIE.
Într-o lume în care vânătorii de fantome şi vrăjitorii trăiesc printre noi, protejându-ne şi alungând spectrele însetate de răzbunare şi sânge, Cas, un băiat în vârstă de şaptesprezece ani, care provine dintr-o veche familie de vânători de fantome, cutreiera ţara în căutarea spiritelor întunecate care ucid oameni nevinovaţi. Însoţit de mama lui, o vrăjitoare Wicca, care se foloseşte de magia albă pentru a-şi proteja fiul şi de un motan care simte prezenţa fantomelor, Cas duce o luptă permanenta la graniţa dintre lumină şi întuneric cu cele mai periculoase şi îngrozitoare spirite.
Inteligent, hotărât, încrezător în forţele proprii şi curajos, Cas este un personaj de care cititorul se ataşează cu uşurinţă. Singuratic, bântuit de uciderea tatălui său şi copleşit de responsabilităţile sale, Cas este un erou puternic, care nu renunţă niciodată la luptă cu fantomele şi înfrunta fără să ezite cele mai inspaimantatare şi cumplite spirite. Marcat de pierderea brutală a tatălui său, Cas se străduieşte să-i ţină la distanţă pe toţi cei care ar putea încerca să se apropie de el, temându-se că i-ar putea pune în pericol sau pierde. 
Periculoasă, mortală, fioroasă şi incredibil de puternică, Anna, fantoma înveşmântată în sânge, care de peste şaizeci de ani îi ucide pe toţi cei care pătrund în casa abandonata in care locuia, se dovedeşte o adevărată provocare pentru Cas. Anna este un personaj complex şi terifiant, o fantomă furibundă şi nemiloasă, care îşi foloseşte puterea pentru a-şi sfâşia victimele şi care încă încearcă să-şi răzbune moartea brutală. Cu toate acestea, în spatele fantomei sinistre, crude şi sălbatice care se întrupează din umbre, se ascunde o fată captiva printre tenebre, cu un trecut tulburător, învăluit în mister. Torturată de amintiri îngrozitoare şi de crimele comise, atât asasin cât şi victimă, atât monstru cât şi nevinovată, Anna îşi doreşte cu disperare să trăiască şi să fie eliberată din casa în care este prizonieră.
Personajele secundare sunt frumos conturate, realiste şi interesante. Carmel, cea mai populară fata din şcoală, este inteligentă, intuitivă şi neînfricată, iar Thomas, teleptatul retras şi singuratic, este curajos, sincer şi direct.
Autoarea ţese cu abilitate mitologia din spatele existenţei fantomelor, accentuată de elemente noi şi originale, dar şi clasice, într-o lectura captivantă, cutremurătoare şi imprevizibilă.
Încărcat de momente emoţionante, scene tensionate şi răsturnări de situaţie, Anna în veşmânt de sânge este un volum înfiorător, un volum al umbrelor şi al întunericului, un volum al secretelor şi al misterelor.

sâmbătă, 18 aprilie 2015

Recenzie Onix (Lux #2) de Jennifer L. Armentrout

O miză uriaşă, o chimie perfectă.
E foarte greu să fiu conectată cu Daemon Black.


Prin magia sa extraterestră, Daemon este hotărât să-mi demonstreze că ceea ce simte pentru mine e mai mult decât urmarea bizarei conexiuni dintre noi. Aşa că încerc să-l ţin la distanţă, deşi e mai aprins ca niciodată în aceste zile reci de iarnă. Dar noi avem probleme mai mari.

Ceva mai rău decât arumii se află în oraş.

MA-ul este aici. Dacă descoperă ce poate face Daemon şi că există o conexiune între noi doi, atunci sunt terminată. La fel şi el. Iar la şcoala noastră a venit un băiat nou, care are un secret. Ştie ce s-a întâmplat cu mine şi mă poate ajuta, dar pentru asta trebuie să-l mint pe Daemon şi să stau departe de el. De parcă aş putea. Căci, în ciuda raţiunii, simt că mă îndrăgostesc de Daemon. Rău de tot.

Dar apoi totul se schimbă.

Am văzut pe cineva care nu ar trebui să mai fie în viaţă. Şi trebuie să-i spun lui Daemon, chiar dacă ştiu că nu va înceta să caute până ce nu va afla adevărul. Ce s-a întâmplat cu fratele lui? Cine l-a trădat?

Şi ce vrea MA-ul de la ei – de la mine?
Nimeni nu este cine pare a fi.
Şi nu toată lumea va supravieţui minciunilor.


Multumesc Editurii Leda pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Leda.

RECENZIE.
Onix este un volum fermecător, plin de suspans, romantism, acţiune şi dramă, o poveste de dragoste intensă şi pasională, care te introduce într-o lume magică şi uluitoare, într-o lume a secretelor şi a conspiraţiilor. Scenele amuzante, clipele încărcate de tensiune, momentele pline de tandreţe şi misterele care învăluie trecutul lui Daemon şi al familiei lui transformă volumul într-o lectură provocatoare, emoţionantă şi captivantă, care te ţine cu sufletul la gură.
După ce, la finalul volumului precedent, Daemon i-a salvat viaţa lui Katy, legătura dintre ei a fost amplificată, atrăgand consecinţe periculoase atat pentru Katy, cat şi pentru Luxeni. Dar, in ciuda conexiunii care ii uneste, pe măsură ce Daemon încearcă să se apropie de Katy, aceasta se îndepărtează de el, temându-se că atracţia pe care acesta o simte pentru ea este doar un efect secundar al legăturii lor. In plus, Daemon si Katy trebuie sa ascundă relatia dintre ei şi noile abilităţi dezvoltate de Katy şi de Ministerul Apărarii care ii supraveghează pe Luxeni şi care are propriile planuri şi interese ascunse.
Inteligentă, amuzantă şi independentă, dar totodată sensibilă şi vulnerabilă, Katy se transformă de-a lungul capitolelor într-un personaj indrăzneţ şi curajos, care nu se teme să rişte totul pentru a-i proteja pe cei dragi ei şi care incearcă din răsputeri să inveţe sa-si folosească abilităţile recent dobandite pentru a nu mai fi o slăbiciune in confruntările cu Arumii. Responsabilităţile pe care Katy şi le asumă, primejdiile prin care trece, provocările şi ameninţările pe care le înfruntă conturează o eroină puternică decisă să fie un sprijin şi un aliat de nădejde pentru Daemon şi pentru prietenii ei. Katy nu este o eroină perfectă, este o eroină realistă, cu defecte şi calitaţi, care comite greşeli, care ezită şi se teme, care uneori poate fi prea impulsivă sau prea încăpăţânată, dar care îşi asumă vina, învaţa din greşelile făcute şi încearcă să le îndrepte.
Din băiatul arogant, sarcastic şi rece din volumul anterior, Daemon devine un personaj tandru, fermecător şi atent, care încearcă să-i demonstreze lui Katy că ţine cu adevărat la ea şi că îi va fi întotdeauna alături. Sigur pe el, direct, sincer şi pasional, Daemon îi dovedeşte lui Katy că este demn de încrederea ei, o protejează, ii este alături la nevoie şi refuză să o lase să-l îndepărteze.
Legătura dintre Katy şi Daemon este profundă şi intensă, iar sentimentele care îi unesc sunt copleşitoare şi de nestăvilit, imposibil de ascuns sau de negat.
Replicile amuzante, flirturile savuroase, intriga ingenioasă, trădările neaşteptate, pierderile dureroase şi răsturnările de situaţie şocante completează un volum impresionat, care vă va taia rasuflarea şi vă va cuceri de la primele pagini.

miercuri, 15 aprilie 2015

Concurs Insurgent

Incepand de astazi puteti participa la un nou concurs organizat cu sprijinul Editurii Leda. Castigatorul concursului va primi volumul Insurgent in editie tie-in.

Cerinte:
1. Dati like paginiilor de Facebook Leda, Corint si Corint Junior
2. Distribuiti (share) concursul pe Facebook

Lasati un comentariu cu numele cu care ati dat like paginii de facebook Leda, Corint si Corint Junior si link-ul share-ului.
Concursul se desfasoara intre 15 si 29 aprilie.
Castigatorul concursului va fi ales prin tragere la sorti.

Multumesc Grupului Editorial Corint pentru sansa de a organiza acest concurs si pentru tot sprijinul acordat.

duminică, 12 aprilie 2015

Paste fericit!

Fie ca stralucirea blanda a sfintelor sarbatori de Paste sa va aduca liniste in suflet, bucurie, iubire, sanatate si fericire, iar iepurasul sa va indeplineasca toate dorintele.
Paste Fericit si Hristos a inviat!

sâmbătă, 11 aprilie 2015

Recenzie La răscruce de dresuri (Aventurile lui Tallulah Casey #1) de Louise Rennison

Uau. Asta e. Asta înseamnă c-am crescut. Pe cont propriu, la Şcoala de Arte. Deci rămâi cu bine, Tallulah, fată şuie, şi hellooooo, Lullah, star pe scenă şi opaa. O. Pa.

Tallulah Casey este pregătită să-şi descopere partea artistică şi să-şi facă noi prieteni.

La Şcoala de Arte din Yorkshire Dales, unde nu există magazine de haine sau cosmetice, ci mlaştini, păduri, un han fioros şi multe oi, Tallulah va descoperi, în ciuda atmosferei stranii desprinse parcă din La răscruce de vânturi, un grup de prietene pe care te poţi bizui şi talente artistice nebănuite. Tot acolo se va ataşa, deşi nu fusese prevăzut, de un pui de bufniţă.

Cititoarele în pragul adolescenţei vor râde cu gura până la urechi de peripeţiile puştoaicei cu simţul umorului şi picioare cam prea lungi.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Trei.
Multumesc Editurii Trei pentru acest volum.

RECENZIE.
La răscruce de dresuri a fost o surpriză deosebit de plăcută, un volum adorabil, dulce şi vesel, care mi-a adus zâmbetul pe buze şi mi-a depăşit aşteptările.
Povestea se învârte în jurul adolescentei de paisprezece ani, Tallulah Casey, care urmează să petreacă cinci săptămâni la şcoala de arte Dother Hall. Aflată în mijlocul unei păduri, în mlăştinosul şi ceţosul Yorkshire, Dother Hall se dovedeşte o surpriză pentru Tallulah, care se aştepta la o vară a iubirii, dar se trezeşte studentă la o şcoală de fete. Cu toate acestea, printre orele de balet, teatru şi canto, Tallulah descoperă si noi prietene care îi vor fi alături la nevoie, o vor susţine şi o vor încuraja şi alături de care va petrece cea mai frumoasă vară din viaţa ei. În plus, fetele vor experimenta împreună cu băieţii de la Academia Wolfe fiorii primului sărut şi ai primei iubiri.
Tallulah este o eroină încântătoare, îndrăzneaţă, hazlie şi directă, de care cititorii se vor ataşa cu uşurinţă. Puţin timidă şi uşor complexată de înălţimea şi genunchii ei, adolescenta încearcă să-şi depăşească nesiguranţele şi să accepte ca toate lucrurile care o fac diferită o fac de asemenea şi unică.
Cu toate că nu este o bună cântăreaţa şi nici o balerină graţioasă, simţul umorului, imaginaţia bogată şi excentritatile ei o vor transforma pe Tallulah într-o micuţă stea a teatrului de comedie.
Călătoria spre maturizare, plină de peripeţii, a eroinei, scenetele nostime puse la cale pentru ora de teatru, băieţii misterioşi, clipele stânjenitoare care uneori nu pot fi evitate şi momentele romantice transformă La răscruce de dresuri într-o lectură fermecătoare, care tratează într-o manieră optimistă şi amuzantă deziluziile, bucuriile, poveştile de iubire, eşecurile şi reuşitele din viaţa adolescenţilor.

miercuri, 8 aprilie 2015

Recenzie Regina Adevărată (Regina ținutului Tearling #1) de Erika Johansen

Trecerea, un cataclism misterios, a făcut să piară cea mai mare parte a umanităţii, alături de tehnologia ultramodernă. Regresând în epoca feudală, dar aflându-se totodată undeva în viitor, supraviețuitorii o iau de la capăt pe un teritoriu nou, numit Tearling: un ținut sărăcit, prădat de propriii săi nobili şi de regatul Mortmesne, condus de Regina Roşie.

Singura speranţă a poporului îngenuncheat este moştenitoarea tronului, Kelsea Raleigh, o fată de 19 ani care nu cunoaşte decât lumea cărţilor şi, mai ales, istoria omenirii de dinainte de Trecere.
Călătoria viitoarei regine este începutul unei iniţieri dure, pe parcursul căreia înfruntă moartea sub diferite chipuri și îşi descoperă darul clarviziunii.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Librex.
Multumesc librariei online Librex pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Acţiunea volumului Regina Adevărată se petrece într-o lume învăluită în mister, într-o lume fragilă si corupta, răvăşită de războaie, măcinată de conflicte şi bântuită de ameninţarea unei Regine întunecate, neîndurătoare şi înfricoşătoare care şi-a clădit Imperiul pe teama şi moarte. 
În această lume, ascunsă printre umbrele pădurii Reddick, o fetiţă exilată învaţa să fie regina, învaţa să-şi iubească poporul pe care nu-l cunoaşte şi tărâmul frânt pe care într-o zi va trebui să-l conducă. Vreme de nouăsprezece ani, copila aşteaptă cu teama ziua în care va trebui să se despartă de cei care îi sunt părinţi, protectori şi învăţători, ziua în care cei care se ridică împotriva regatului ei vor trimite primul asasin pe urmele ei. Kelsea este viitoarea regină a ţinutului Tearling, copila însemnată de cel care a încercat să o ucidă şi vânată de inamici brutali, dar este şi fata puternică şi inteligentă, pregătită să-i înfrunte şi să-i înfrângă pe cei care vor încerca să-i stea în cale, pe cei care vor încerca să o impiedice să-şi salveze poporul.
Într-un tărâm în care magia pulsează în întuneric, în care ştiinţa şi vrăjitoria se întrepătrund, într-un regat în care nevinovaţii pier lipsiţi de speranţă, însoţită de Străjile care i-au jurat credinţă mamei ei demult pierdute, Kelsea porneşte într-o călătorie presărată cu pericole şi moarte, spre Noua Londra, capitala ţinutului Tearling, unde va fi încoronată regină. 
Kelsea este o eroină minunată, un personaj realist de care te ataşezi cu uşurinţă, care-şi asumă responsabilităţi copleşitoare şi care refuză să dea înapoi în faţa pericolului. Captivă intre intrigile şi comploturile de la Curte, intre adversari de temut şi duşmani întunecaţi, aflată permenant în primejdie şi urmărită de asasini necruţători, Kelsea îşi ascunde vulnerabilitatea şi nesiguranţa, îşi controlează teama şi îşi înfrunta inamicii, învaţa să lupte şi să-şi aleagă aliaţii, îşi croieşte singura destinul şi se împotriveşte morţii.
Inteligentă, plină de compasiune, curajoasă şi cu o voinţă de fier, Kelsea se transformă, de-a lungul volumului, într-o femeie încrezătoare în forţele proprii, într-un lider pentru poporul pe care încearcă să-l protejeze şi într-o regină puternică, respectată şi admirată. 
Cavalerii din Garda Reginei sunt războinici abili, loiali şi neînfricaţi, legaţi de onoare şi jurământ şi capabili de orice sacrificii pentru a-şi proteja regina. Dintre aceştia se evidenţiază Lazarus Buzduganu, căpitanul gărzilor, sprijinul, îndrumătorul şi protectorul Kelsei, cel care îi este întotdeauna alături şi care nu ezită să recurgă la orice metodă pentru a-i îndepărta pe cei care o pun în pericol. Un strateg iscusit şi un luptător temut, care îşi păstrează calmul în cele mai tensionate momente, Buzduganu impresionează prin devotamentul de nezdruncinat faţă de Kelsea şi prin modul calculat şi brutal în care îi urmăreşte şi pedepseşte pe adversarii acesteia.
Personajele secundare complexe şi impresionante, dintre care se remarca Spectrul, un luptător proscris misterios, care o veghează pe Kelsea din umbră şi care are propriile planuri ascunse, Pen, spadasinul neîntrecut şi garda de corp a lui Kelsea, sau Regina Rosie, nemiloasă, crudă, violentă şi capabilă să ucidă şi să distrugă tot ce stă în calea ambiţiilor sale şi a setei de putere, contribuie la desavarsirea unei lumi imprevizibile, copleşitoare şi fascinante, învăluită în secrete şi înveşmântată în umbre.
Naraţiunea multipla şi capitolele precedate de pasaje scrise de istoricii din Tearling ne permit să pătrundem în mintea personajelor şi în viitor, să descoperim modul în care acţiunile lui Kelsea vor influenţa soarta regatului şi a poporului ei şi să înţelegem impactul pe care tânăra regină îl are asupra celor pe care îi întâlneşte, fie că aceştia îi sunt aliaţi sau duşmani.
Scenele palpitante şi şocante, momentele emoţionante şi intense, intrigile, răpirile, răzbunările şi luptele dramatice completează atmosfera încărcată de mister, acţiune şi răsturnări de situaţie a volumului. Captivant si imprevizibil, Regina Adevărată este un volum epic, un volum despre magie si puterea sperantei, un volum despre lupta pentru libertate, supravietuire si izbandă.

miercuri, 1 aprilie 2015

Recenzie Regatul Luminilor (Grisha #3) de Leigh Bardugo

Capitala a căzut. Întunecatul conduce Ravka din tronul său de umbre.

Acum, soarta ţării depinde de fragila Invocatoare a Soarelui, de o iscoadă căzută în dizgraţie şi de rămăşiţele unei armate magice, cândva măreaţă.
Pornită în căutarea ultimului amplificator al lui Morozova, Alina încheie noi alianţe şi lasă deoparte vechile rivalităţi.
Pe măsură ce află secretele Întunecatului, descoperă un trecut ce va schimba pentru totdeauna felul în care vede legătura lor, precum şi puterea cu care e înzestrată.
Numai pasărea de foc mai poate împiedica distrugerea Ravkăi, însă prinderea ei ar putea să o coste pe Alina viitorul pentru care luptă.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Trei.
Multumesc Editurii Trei pentru acest volum.


RECEZIE.
Un final epic pentru o serie fabuloasa de care m-am îndrăgostit de la primul volum, Regatul Luminilor este o lectură uluitoare şi de neuitat, care îţi taie respiraţia, te copleşeşte şi te emoţionează.
Magic, seducător, surprinzător şi devastator, Regatul Luminilor te transporta într-o lume a eroilor şi a întunericului, într-o lume a secretelor şi a misterelor, într-un tărâm învăluit în umbre şi înveşmântat în tenebre, într-o lume sfâşiată de război, teama şi moarte, în care dragostea este singura speranţă, dar la fel de usor îţi poate aduce pierzania.
Regatul Luminilor este un volum care îţi frânge inima, te îndurerează şi te împinge într-un abis terifiant, răvăşit de emoţii intense. Un volum în care accentul se pune pe sacrificiile personajelor, pe pierderile pe care aceştia le suferă, pe încercările care îi silesc să se confrunte cu cele mai mari temeri şi cele mai înfiorătoare pericole, pe dorinţa de libertate şi izbăvire.
Alina a înfruntat moartea, a luptat împotriva celui mai puternic şi periculos inamic, a înfrânt pentru o clipă întunericul, dar a fost zdrobită şi sfâşiată, inecata într-un ocean de agonie şi groază, lipsită de lumină şi speranţă. Cu toate acestea, captiva printre umbre, puterea Alinei pulsează, renaşte, mai orbitoare ca niciodată, mai arzătoare că loialitatea celor care o urmează, la fel de strălucitoare şi înflăcărată ca şi dragostea băiatului care o veghează şi o protejează.
Sufocată de disperare şi deznădejde, bântuită de cei pe care nu i-a putut salva, Alina se ridică încă o dată pentru poporul şi regatul ei, pentru iubire şi pentru cei care au luptat alături de ea, pentru libertate şi răzbunare, pentru un viitor în care să nu mai fie vânată.
Alina este un personaj impresionant, un personaj puternic, curajos, inteligent şi capabil de orice sacrificiu, o fată care refuza să se lase copleşită de responsabilităţi şi teama şi care îi înfrunta fără să ezite pe toţi cei care îi stau în cale. Alina nu mai este tânăra vulnerabilă din volumele anterioare, este războinica abilă şi strategul iscusit, luptătoarea care trezeşte admiraţie şi teama deopotrivă în aliaţi şi duşmani, Invocatoarea Soarelui şi cea care stăpâneşte şi controlează amplificatoarele Morozova.
Curajos, protector, puternic şi devotat, Mal a devenit de-a lungul seriei mai mult decât un războinic neînfricat, a devenit eroul care se sacrifica din dragoste şi loialitate, eroul mânat de onoare şi datorie, bărbatul pasional, altruist şi tandru care o pune pe femeia iubită mai presus de propria viaţă şi care-şi asuma cele mai mari riscuri, fără a se gândi la propria siguranţă.
Leigh Bardugo crează personaje memorabile, personaje care înfrunta provocări atât la nivel emoţional cât şi fizic, personaje care evoluează constant, care sunt răvăşite de emoţii puternice, care comit greşeli care îi umanizează şi ne demonstrează că în ciuda calităţilor şi a abilitaţilor uimitoare pe care le deţin, sunt oameni supuşi eşecului, dar şi izbândei.
Nikolai, moştenitorul tronului Ravkan este un personaj complex şi fermecător. Prinţul curajos şi devotat, corsarul arogant, sarcastic şi carismatic, şlefuit de pierderile suferite, şlefuit în dueluri şi în luptă, este silit să se confrunte cu întunericul din interiorul său, cu o creatură plăsmuită din magie care pune stăpânire pe el, care îl târăşte în beznă şi îl smulge de lângă aliaţii săi şi de lângă cei care au nevoie de ajutorul său. Prizonier într-un trup monstruos, forţat să se opună magiei care îi tulbura mintea, Nikolai încearcă cu disperare să nu se piardă pe el însuşi, să nu cedeze în faţa puterii izvorâte din haos care îl consumă.
Plămadit din umbre şi moarte, mânat de setea de putere şi de nevoia de a domina totul în calea sa, capabil să dezlănţuie cel mai profund rău asupra lumii pe care doreşte să o stăpânească, Întunecatul îşi pierde orice urmă de umanitate cu fiecare atrocitate comisă. Răzbunările cumplite pe care le înfăptuieşte, planurile monstruoase pe care le pune la cale, ferocitatea şi cruzimea cu care îşi mutilează şi ucide oponenţii, conturează un personaj nemilos şi violent, brutal şi lipsit de remuşcări, care nu-şi doreşte iertarea sau izbăvirea şi care care nu se va da în lături de la nimic pentru a-i distruge pe care vor lupta împotriva lui.
Fascinant, şocant, palpitant şi dramatic, încărcat de scene emoţionante şi momente romantice, Regatul Luminilor este unul dintre cele mai frumoase şi mai impresionante volume pe care le-am citit. Un volum unic în care lupta nu se dă doar între paginile cărţii, ci şi în sufletele cititorilor, un volum năucitor şi halucinant, de care cu greu te poţi desprinde, care te tulbură şi te înduioşează pagina de pagina, capitol de capitol.