marți, 10 iunie 2014

Recenzie Uite asa arata fericirea de Jennifer E. Smith

Daca soarta ti-ar trimite un email, ai raspunde?

Graham Larkin și Ellie O Neil nu s-au întâlnit niciodată, dar ajung să se cunoască, fie și numai virtual, atunci când Graham îi trimite ei, accidental, un e-mail despre purcelușul său, pe care-l ține ca animal de companie. Între cei doi tineri de șaptesprezece ani, care locuiesc în părți opuse ale țării și nici măcar nu-și cunosc prenumele adevărate, debutează o relație sinceră și spirituală, prin corespondență electronică.
Graham și Ellie își împărtășesc detalii despre viețile, speranțele și temerile lor. Însă nu-și destăinuie unul altuia
totul. Graham nu cunoaște secretul din familia lui Ellie, iar Ellie n-are habar că viața lui Graham se desfășoară în lumina reflectoarelor.
Când Graham profită de ocazia de a-și petrece o bucată de timp în Henley, orășelul lui Ellie, din statul Maine, el încearcă să mute relația din mediul online în cel personal. Dar e posibil ca două persoane aparținând unor lumi atât de diferite să fie împreună?

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Libris. Pe site-ul librariei online Libris puteti gasi carti din toate genurile literare, inclusiv carti in limba engleza.
Multumesc librariei online Libris pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Uite asa arata fericirea este un basm modern, adorabil si amuzant, care iti aduce zambetul pe buze si te cucereste de la primele pagini.
Corespondenta dintre Graham si Ellie incepe cu un email trimis din greseala, despre un porcusor numit Wilbur si se transforma incetul cu incetul, de-a lungul a trei luni, intr-o relatie de prietenie.
Protagonista volumului, Ellie, este o fata obisnuita dintr-un mic orasel din Maine, pasionata de poezie si indragostita de plajele pustii pe care le cutreiera la apus impreuna cu catelul ei. Ellie este un personaj incantator si optimist, care nu renunta niciodata sa spere si care incearca din rasputeri sa-si implineasca visul de a urma o universitate de prestigiu, in ciuda situatiei materiale precare a familiei ei.
Amuzant si  fermecator, Graham tanjeste dupa viata obisnuita pe care o ducea inainte de a deveni faimos, le simte lipsa parintilor sai, de care s-a indepartat in ultimii doi ani si le duce dorul prietenilor lui. Sfasiat intre dorinta de a fi un baiat normal si iubirea pentru actorie, Graham incearca sa impace cele doua aspecte ale vietii lui si sa se adapteze schimbarilor aduse de celebritate.
Am apreciat faptul ca autoarea a creat o poveste de dragoste realista, emotionanta si tipic adolescentina, in care prioritatile celor doi protagonisti sunt familia si problemele pe care le au, iar sentimentele pe care cei doi incep sa le nutreasca unul pentru celalalt, desi intense, trec in plan secund in fata planurilor de viitor pe care protagonistii si le-au facut.
Din pacate, am fost dezamagita de usurinta cu care Quinn, cea mai buna prietena a lui Ellie, s-a indepartat de aceasta din cauza unei mici neintelegeri si modul dur si rece in care s-a comportat cu Ellie de-a lungul volumului. In schimb, am fost incantata de relatia apropiata dintre Ellie si mama ei si de modul in care acestea incearca sa se protejeze una pe cealalta.
Finalul deschis si putin dulce-amarui te face sa speri ca protagonistii isi vor continua relatia prin corespondenta si ca intr-o buna zi vor avea parte de finalul fericit pe care si-l doresc.
Romantic si fermecator, Uite asa arata fericirea evoca o poveste de dragoste inocenta pe care cititorii o vor indragi si pe care si-o vor aminti cu drag.

5 comentarii:

Unknown spunea...

Frumoasa recenzia . Eu am facut o mica obsesie pentru cartile de la Epica deci tre sa pun mana si pe asta

Lupu Diana spunea...

Daca e de la Epica normal ca vreau sa o citesc <3

Unknown spunea...

Este singura carte de la Epica pe care nu vreau sa o citesc, pare foarte cliseica. Am citit mai multe recenzii negative decat pozitive si asta mi-a lasat un gust amar despre ea. Cu siguranta nu o voi cumpara, dar daca am sa o gasesc la biblioteca si am sa raman in pana de idei poate am sa ii acord totusi o sansa.

Unknown spunea...

Daniel nu cred ca ar trebui sa te iei dupa recenzii , adica fiecare avem gusturile noastre.

Unknown spunea...

Frumoasa carte, coperta, recenzie.