duminică, 5 ianuarie 2014

Recenzie The Ugly Duckling Debutante (House of Renwick #1) de Rachel Van Dyken

The Ugly Duckling Debutante este primul volum din seria House of Renwick de Rachel Van Dyken.

Inca din copilarie Sara a trait cu gandul ca este urata. Ceva ce oribila ei familia nu a incetat niciodata sa-i aminteasca. Dupa ce surorile ei fug la Gretna Green pentru a se casatori pe ascuns, Sara este silita sa mearga la Londra si sa le ia locul pentru un sezon. Depinde de ea sa se casatoreasca cu cineva care ii poate salva familia de la ruina financiara.

O matusa indepartata decide ca e in interesul ei sa o sponsorizeze pe Sara pe timpul sezonului si sa o ajute sa-si gaseasca un sot prin orice mijloace posibile.

Nicholas Devons, contele de Renwick, un fost afemeiat, este plictisit de viata lui. A renuntat la femeile frumoase si alte placeri. Disperarea il face sa decida sa-si doneze averea si sa se insoare cu prima fata de la tara pe care o vede.

Spre norocul Sarei, ea este acea fata. Spre ghinionul lui Nicholas el va fi noul ei tutore care o va invata totul despre sezonul londonez.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online Books Express. Pe site-ul librariei online Books Express puteti gasi carti din toate genurile literare, atat in limba engleza, cat si in limba romana.

RECENZIE.
Sara a avut o copilarie nefericita din cauza ingrozitorilor ei parintii, care au facut-o intotdeauna sa se simta urata si lipsita de importanta. Cand surorile ei fug de acasa pentru a se casatori cu doi tineri scapatati, Sara este silita de parintii ei sa le ia locul pe timpul sezonului londonez si sa se casatoreasca cu primul barbat care i-ar putea salva de la ruina. Problema este ca Sara nu crede ca va exista niciun barbat care sa fie interesat de ea, cu atat mai putin un nobil suficient de bogat incat sa-i ajute familia.
Un afemeiat reformat, satul de petreceri, contele de Renwick se caieste pentru toate greselile facute in tinerete si isi doreste doar sa se indeparteze cat mai mult de societate. Dar nu suficient de mult incat sa refuze pariul propus de un prieten care il provoaca sa o cucereasca pe frumoasa sezonului.
Cand matusa Sarei, o veche prietena de familie, ii cere ajutorul pentru a-si introduce nepoata in societate, Nicholas accepta cu reticenta. Nu mica ii este uimirea cand descopera ca nepoata acesteia este nimeni alta decat ravasitoarea tanara despre care vorbeste toata nobilimea londoneza. 
Cum ar putea sa o invete cum sa cucereasca un alt barbat cand el nu-si mai poate lua gandul de la ea. Niciodata un bal nu a mai fost atat de stresant (da, nici macar atunci cand fura sarutari, in intuneric, unei domnisoare sau alta) ca cel unde o priveste pe Sara cum este curtata de toti tinerii dornici de insuratoare.
De aici pana la a fi prins cu frumoasa lui pupila intr-o pozitie compromitatoare este doar un pas, dar Nicholas nu este deloc deranjat ca va trebui sa o ia pe aceasta de sotie.
O reinterpretare amuzanta a uneia dintre cele mai vechi povesti, The Ugly Duckling este un volum romantic, in care dragostea depaseste toate obstacolele, iar cei doi protagonisti isi gasesc fericirea acolo unde se asteptau cel mai putin.

6 comentarii:

meduza spunea...

Am o prietena care e pasionata de cartile acestea. Dar nici eu nu pot sa spun ca nu-mi plac. Mi se par interesante, mai ales diferentele dintre lumea lor, gesturile, cuvintele, hainele, si lumea noastra. :)

Anonim spunea...

Cat de bine seamana tipul de pe coperta cu osvaldo Rios daca il stii?! un roman frumos de dragoste! dar iti jur ca eu nu am auzit niciodata despre aceste carti, tu le cumperi sau le primesti pentru recenzie din partea autorilor?

YuLiAnDrEeA spunea...

Nu par tocmai genul meu de carti,desi e prima data cand citesc despre ele,dar carte asta pare una foarte draguta.

Mirela spunea...

ooo ador coperta si in mod sigur vreau si eu sa citesc cartea...

Jacqline spunea...

Observ ca, din ce in ce mai des, se reinterpreteaza genul acesta de povesti care ne-au bucurat copilaria. Cred ca este un lucru bun sa ne reamintim de ele, atata timp cat sunt redate intr-o nota frumoasa.

Praf de stele spunea...

Frumoasa recenzie! Nu cred ca o sa ma satur vreodata de asemenea povesti. <3